.
.
Welcome.. I'm Siti Nadia. Do come, do follow can u? Thanks.. :)
.
.
.
.
FAKE friends are worst than real enemies -,-
.

First Sem is Over!

yeah yeah! 
maybe siapa-siapa kawan aku yang dah habis sem 2 tu akan kate "eleh.. baru habis sem 1 dah kecoh..". hahaha.. it's ok friends.. mungkin perjalanan kita lain, tapi tujuan kita tetap sama. :)



Hari nie... 15 April 2013. Semalam 14 April telah menyaksikan kemerdekaan aku sebagai pelajar sem 1 BM118 kat UiTM Kedah. Wuuuhuuuuu...! Hopefully result chantekk... 



Hey you! Yes.. You! Aqilah Anis, Nina, Fasihah & Otik! I'm already miss u guys so much walaupun baru sehari kita berpisah.. 2 orang menghala ke Selangor, sorang ke Perak & sorang lagi ke Johor. Selasa nie aku pulak yang ke Terengganu. Semuanya jauh..



Hey girls! Thanks for being my bestfriends.. Thanks sebab sudi jadi peneman masa suka & duka, susah & senang. Rindu nak pergi karoks & tengok wayang kat Amanjaya Mall dengan korang. Kita family The Croods suka tidur timbun-timbun. Haha.. Sem depan kita pergi lagi Pantai Merdeka makan ABC tinggi tu. Makan sampai muntah. Kan cinta kita di Pantai Merdeka.. ~ :)




Berakhirnya sem pertama buat aku rasa sedih. Memang nie bukan sem terakhir, tapi rasa perasaan yang asing. Macam sedih dalam masa 2 tahun lagi smua nie akan berakhir. Aku sayang UiTM Kedah, aku sayang kawan-kawan aku, aku sayang lecturer-lecturer aku. Aku bahagia hidup kat sini.   



Oh.. I just can't imagine, macam mana sedihnya nanti bila dah habis diploma. Aku just ada 5 sem kat sini. 1 sem dah habis. Tinggal 4 sem je lagi. Cepatnya masa berlalu. Rasa macam baru je aku heret beg troli, baldi, bantal n so on masuk bilik tingkat 2 tu. 



Tempat tu sangat asing bagi aku dulu. Masria?? What Masria?? Dulu aku cuak. Langsung x kenal sape-sape kat situ. Tapi sekarang macam dah jadi rumah kedua. Bezanya tak ada family kat situ, just ada kawan-kawan yang act like a family. So sweet.. :)



Sem depan dah lain bilik. Bukan lagi M1-02-04 tapi M1-01-16 (i guess.. x ingat nombor bilik). New roomates, Nina, Fasihah & Mina! Yey!! Hope x de konflik sem depan. Sumpah aku akan rindu bilik lama aku. Katil favourite aku. Toilet kesukaan aku.. NO!!!! Sedihnya! :'(



Kepada kawan-kawan aku yang aku mention kat atas nie.. Post nie untuk korang. Hope korang faham yang aku kat sini dah start rindu korang. Setiap masa aku ingat time nie biasanya tengah buat apa, time tu tengah buat apa dengan korang. N yeah.. Aku x mungkin lupa aktiviti kegemaran kita. Tidur lepas makan, tengok cerita hantu tapi tutup mata, buat spa & saloon sengkek, main mekap tengah-tengah malam lepas tu berangan nak kawin! HAHA. We're 19 buat we act like 9! Siapa kata budak U kena matang 24 jam? Nonsense!



To nina, jangan obses sangat dengan Edward Cullen tu. Cedric Diggory lagi hensem even mereka orang yang sama, umur je berbeza. Haha.. Always tengok video clip kita nyanyi lagu Aizat tu. Sumpah sedih. :'(


just a printscreen. Confidential. :)


To Aqilah Anis a.k.a Belly Duck (adik Bella Swan dalam cerita Twilight), terharu bila dengar Anis kata "Nanti kite rindu Nad!" time Anis tiba-tiba peluk kite sebelum kita masuk kereta.. I will miss u too dear..! Nanti kita conference call ramai-ramai k. Haha.. :')


Belly Duck & me.. :)




To Fasihah, jaga phone baru tu elok-elok.. Bukak-bukak laa plastik tu.. Kesian sangat nengoknye.. Nak baca mesej pun x nampak. Haha.. Thanks sebab tolong kite angkat barang semalam. Btw, sem depan bila dah jadi roomate, jangan tiba-tiba datang peluk kite. Nanti kite lari. Haha.. Miss u.. :)


Otik :')

To Nadiah a.k.a Otik.. Please jangan tukar kampus. Nanti kiteorang x de driver nak bawak kiteorang jalan-jalan SP. Otik je yang boleh bawak kereta macam penyapu terbang Harry Potter. Haha.. Rindu nak usik telinga otik sampai otik jerit-jerit panggil ibu. Haha.. Bye otik meow meow.. Take care kat Johor sana.. :D


Ok.. Bye-bye semuanya.. Sem depan jumpa lagi. 2 bulan merindui UiTM & korang. 
:) 


Assalamualaikum.. 

No comments:

Post a Comment

*Hak milik terpelihara Siti Nadia semata-mata*